Receptbeskrivning

Bakpotatis med Skagenröra

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4 port.

4 stora bakpotatisar.

Fyllning:
1 kg räkor med skal
ca 2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
1 dl lätt creme fraiche
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk pressad citronsaft
2 msk finhackad rödlök

Skölj,borsta och torka potatisarna.
Skär ett snitt eller stick ett hål i varje potatis.Baka dem i 225 grader,
mitt i ugnen, ca 50 minuter eller i mikrovågsugn ca 14 minuter på full effekt.
Tina räkorna om de är frysta.
Skala och hacka dem i halv stora bitar.Blanda räckhacket med dill,
majonnäs och creme fraiche.
Smaksätt med salt,peppar,pressad citron och rödlök.
Låt gärna röran stå kallt en stund.
Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna.
Fyll potatisarna med Skagenröran.
Stick en dillkvist i varje potatis.
Servera fyllningen som inte får plats i en skål bredvid.

.....med tonfiskröra
4 port

4 stora bakpotatisar
Fyllning:
2 hårdkokta ägg
1/2 burk(ca 340g)majs
1 burk(185g) tonfisk i vatten
1 1/2dl gräddfil
1-2 vitlöksklyftor
2 msk kapris
1/2 tsk salt,1 krm peppar

Skala och hacka äggen.Låt majs och tonfisk rinna av.
Blanda ägg,tonfisk,majs och gräddfil i en skål.
Skala och pressa i vitlöken.Tillsätt kaprisen och smaka av med salt och peppar.Skär en djup skåra i varje potatis och fyll med tonfiskröran.

Visningar: 636
Inlagt 2014-01-01 18:35:15