Receptbeskrivning

Fyllningar till bakpotatis

Ingredienser för
4 bakpotatisar
olja till formen
böcklingfyllning:
300 g rensad böckling
1 rödlök
3 msk apelsinblomshonung
12 kaprisbär
finriven muskotnöt
salt och malen vitpeppar
fyllning med rökt kött:
150 g rökt kött
2 msk crème fraiche
curryfyllning med keso:
1 liten burk keso (250 g)
1 röd paprika
1 msk curry
1 salladslök
getostfyllning:
150 g getost
1 dl crème fraiche
1 msk finhackad persilja
1 tsk honung


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Bakad potatis: Sätt ugnen på 225º. Skrubba potatisarna och stick hål i dem med en tandpetare. Lägg dem i en smord, ugnssäker form och baka dem i ca 1 timme. Känn med en sticka att potatisen är mjuk rakt igenom.
2. Böcklingfyllning: Rensa böcklingen, skala löken och hacka den fint. Blanda i en skål. Värm honungen så att den kan ringlas över blandningen. Krydda med muskot och peppar och eventuellt lite salt.
3. Köttfyllning: Tärna det rökta köttet. Skala och riv pepparroten. Mixa kött och crème fraiche och rör ner pepparroten. Toppa med lingon.
4. Curryfyllning: Skär paprikan i små, fina tärningar. Finhacka salladslöken. Blanda samman keso, paprika och curry. Toppa med salladslök.
5. Getostfyllning: Hacka persiljan. Mixa getost, crème fraiche och persilja och rör ner honung.

Visningar: 491
Inlagt 2014-01-01 18:39:39