Receptbeskrivning

Gösfilé med rödbetor, fetaost och smörslungad gurka

Ingredienser för
800 g gösfilé gärna med skinnet kvar
salt och peppar
olivolja till pensling
8 st rödbetor
150 g fetaost
3 msk olivolja
3 msk pinjenötter
0.5 st citron(er)
0.5 st gurka
100 g smör
1 dl dill hackad
salt och peppar
0.5 st citron(er)


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och koka rödbetorna i 30-40 minuter tills de är mjuka. Pilla av skalet och lägg upp rödbetorna på ett fat. Smula över fetaosten och droppa över lite olivolja. Rosta pinjenötterna lätt i en stekpanna. Tänk på att du kan nyttja värmen från grillen. Strö pinjenötterna över rödbetorna och pressa över lite citron.
2. Skala och halvera gurkan och gröp ur kärnorna. Skär den i 5 mm tjocka skivor. Bryn smöret gyllenbrunt i en stekpanna. Tillsätt gurkskivorna och den hackade dillen. Rör om. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
3. Skölj gösfiléerna. Krydda dem med salt och peppar och pensla dem med lite olivolja.
4. Lägg filéerna på grillen med skinnsidan mot glöden. Grilla dem i 5-6 minuter tills köttet är helt vitt. Vänd inte på filéerna under tiden.
5. Servera med rödbetor med fetaost, smörslungad gurka och nykokt potatis.

Receptet kommer från boken ”Morberg grillar”, Bonnier Fakta.
Recept: Per Morberg
Foto: Martin Löf

Visningar: 576
Inlagt 2014-01-01 18:55:19