Receptbeskrivning

Erik Lallerstedts bearnaisesås

Ingredienser för
200 g smör
4 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk sherryvinäger
1 tsk kalvfond (på flaska)
1 msk persilja, hackad
2 msk dragon eller estragon inlagd i vinäger
salt och peppar
ev. cayennepeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Smält smöret på svag värme i en kastrull på spisen, håll varmt.
2. Vispa äggulorna i en kastrull med försiktig värme tillsammans med dijonsenap, vinäger, kalvfond, persilja och dragon. (Ställ eventuellt kastrullen i vattenbad över värme.) Vispa tills äggblandningen tjocknar.
3. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret först droppvis, sedan i en tunn stråle. Se till att inte bottensatsen i smöret kommer med.
4. Smaksätt din bearnaisesås med salt och peppar och eventuellt en aning cayennepeppar.

Visningar: 353
Inlagt 2014-01-01 19:22:00