Receptbeskrivning

Santa rydberg

Ingredienser för
2 dl kålrot
2 st potatis
2 st morot
1 st persiljerot
2.5 dl julskinka
smör
salt och peppar
0.5 st gul lök
1 krm timjan
2 st äggula(or)
senapcreme
3 tsk dijonsenap
2 tsk majonnäs
1 dl creme fraiche


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ett gott och enkelt sätt att göra något med det sista av julskinkan. Ta de rotsaker du tycker om. Kokningen kan du hoppa över, då tar det bara lite längre i stekpannan. Om du vill ha dijoncremen så börja gärna med den så den får stå och dra.

1. Sätt på vatten i en kastrull på trean, salta.
2. Skala en bit kålrot, min var stor som ett stort äpple och jag tog hälften. Tärna i ca 1 cm bitar (tänk mumsbitar, man ska inte behöva någon kniv när man äter)
3. Skala och skär potatis i samma storlek och mängd.
4. Skruva upp vattnet till sexan. När det kokar lägg i potatis och kålrot
5. Skala och skiva ca två morötter.
6. Skala och skiva en persiljerot.
7. Lägg även dess i det kokade vattnet.
8. skiva julskinkan i tjocka skivor, tog två stycken själv, och tärna. De ska bli ungefär lika stora som kålroten och potatisen.
9. Känn på potatisen, den ska vara nästan klar, ca 5-10 min. Häll av vattnet.
10. Sätt på stekpanna och lägg i en klick smör. När den är varm lägg i alla grönsakerna.
11. Hacka en halv gul lök och lägg i pannan, när den börjar bli genomskinlig - lägg i julskinkan. Julskinkan är ju redan klar och ska bara bli varm.
12. Krydda med timjan, salt och peppar. Tänk dock på att skinkan är salt i sig själv.
13. Servera gärna med en äggula och dijoncreme eller senap. Pepparrotscreme är säkert gott med.

Dijoncreme: blanda dijonsenap och crème fraiche efter smak, om det känns för kärvt runda av med majonnäs för en rundare smak.



Visningar: 339
Inlagt 2014-01-02 15:42:03