Receptbeskrivning

Indisk kycklinggryta

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Indisk kycklinggryta 4pers.
600g benfritt kycklingkött
1st gul lök
1tsk curry salt och peppar rapsolja
500g krossade tomater
1msk kycklingfond
1tsk garam masala
1tsk timjan
1krm malen koriander
1krm malen spiskummin Skär kycklingen i bitar, skala och hacka löken grovt. Sätt på riset redan nu, för maten i övrigt går snabbt att laga. Hetta upp en rymlig stekpanna, slå i lite rapsolja och lägg i kycklingbitar samt hacka lök. Krydda med curry, salt och vitpeppar. Vänd runt några gånger så köttet för färg runt om. Lägg över allt i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, fond, garam masala, timjan ,koriander och spiskummin. Låt grytan koka upp för att sedan bara sjuda sakta i 10min. smaka av med salt och vitpeppar mot slutet. Servera grytan med ris, små tomater och persilja, den senare mest för smakens skull.

Visningar: 387
Inlagt 2014-01-02 15:45:31