Receptbeskrivning

Helstekt fläskfilé med fransk senapssås

Ingredienser för
1 kg fläskfilé
300 g champinjoner
1 dl torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
1.5 msk ljus fransk senap
2 msk smör
salt och malen vitpeppar
aluminiumfolie


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Krydda filéerna med salt och peppar. Bryn köttet väl runt om i 1 msk smör, lägg upp det i en ugnssäker form och sätt den i ugnen i 10 minuter.
2. Ta ut köttet och svep in det i folie, lägg tillbaka paketet i formen och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Kontrollera att innertemperaturen är 77° eller att köttsaften är klar och genomskinlig om du skär i köttet.
3. Sås: Rör ut senapen i grädden och småkoka såsen på medelvärme tills den tjocknar en aning. Rensa och skiva champinjonerna och fräs dem några minuter i smör i en stekpanna, häll sedan på vinet. Öka värmen och låt vinet koka in till hälften, tillsätt senapsgrädden och koka tills såsen tjocknar igen. Krydda med salt och peppar.

Visningar: 381
Inlagt 2014-01-02 19:44:29