Receptbeskrivning

Cheddarmakaroner med köttfärs

Ingredienser för
1 msk ekologisk olivolja
350 g svensk/ekologisk nötfärs
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 st chilifrukt, finhackad
2 msk paprikapulver
1.5 msk spiskummin, malen
oregano
1 ekologiska cocktailtomater, röda
1 dl ekologisk vispgrädde
2 dl kidneybönor kokta
40 g cheddarost
3 dl okokt ekologisk fullkornspasta


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen.

2. Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan några minuter och tillsätt nötfärsen.

3. Salta och peppra när färsen är genomstekt och tillsätt chili, kryddor och cocktailtomater. Låt puttra 5 minuter och tillsätt grädde, bönor och ost.

4. Koka några minuter till och häll sedan i de kokta, varma makaronerna. Rör runt och dra bort från värmen. Låt stå några minuter så makaronerna får smak av såsen.

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Stefan Mattsson
Rekvisita: Rice, Jean Dubost, Laguiole, Skrufs glasbruk


Näringsinnehåll:
Kalorier: 448 kcal
Kolhydrater: 29 g
Protein: 28 g
Fett: 23 g

Visningar: 581
Inlagt 2014-01-03 15:48:19