Receptbeskrivning

Filmjölkslimpa á la GI

Ingredienser för
3.5 dl siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl hela dinkelkorn
0.5 dl linfrö
1.5 dl sojamjöl
1.5 dl fiberhavregryn
1.5 tsk salt
1.5 msk bikarbonat
1 filmjölk
olja till formen
1 dl hackade torkade aprikoser eller
1 dl hackad färsk spenat eller
1 dl hackade nötter


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blötlägg de hela dinkelkornen över natten, eller i 8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och låt dinkelkornen rinna av ordentligt.
2. Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja.
3. Stöt linfröna i mortel. Blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke.
4. Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet. Rör till sist ner dinkelkornen.
5. Häll smeten i bakformarna och grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 45-60 minuter. Lägg bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden, så att brödet inte blir för mörkt och ytan för hård.
6. Låt brödet svalna under bakduk.

Visningar: 405
Inlagt 2014-01-03 23:31:18