Receptbeskrivning

Glutenfri köttfärspaj med soltorkad tomat och oliver

Ingredienser för
2.5 dl ren havre
2.5 dl majsmjöl
150 g smör, smält
1 dl kesella
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
140 g bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk oregano, finhackad
2 dl crème fraiche
20 svarta oliver
1 dl soltorkade tomater, finhackade
3 ägg
1 dl parmesanost, riven
2 tomater
0.5 rödlök, i tunna skivor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en pajform.
3. Förgrädda skalet i 15 min.
4. Bryn köttfärsen i smör och tillsätt finhackad bacon, gul lök och vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig och baconen fått färg.
5. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Rör i creme fraiche och soltorkade tomater och koka ihop i 5 minuter. Tag av från värmen. 
 
6. Rör ihop äggen lite snabbt och häll i färsen. Hacka oliverna och tillsätt.
7. Fyll pajskalet, strö över osten och lägg på skivad tomat. Grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen.
8. Strö över tunna ringar av rödlök och toppa med  lite oregano innan servering.

Visningar: 121
Inlagt 2014-01-04 08:29:43