Receptbeskrivning
Örtstekt spättafilé med potatis och palsternackspuré
Ingredienser
för
0.5 dill
0.5 dl grädde
250 g haricots verts
1 dl ströbröd
smör
olivolja
salt och peppar
0.5 dl grädde
250 g haricots verts
1 dl ströbröd
smör
olivolja
salt och peppar
Beskrivning
1. Skala 700 gram potatis och 300 gram palsternacka. Skär ner dem i lite mindre bitar och koka i saltat vatten under lock ca 20 min.
2. Blanda 1 dl mjöl, 1 dl ströbröd, ½ kruka hackad dill och rivet skal från 1 citron (endast det gula annars blir det beskt), 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar på en tallrik.
3. Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen och stek dem på medelvärme i lite olja och en klick smör.
4. Tina 250 gram haricots verts i en sil nedsänkt i potatiskastrullen eller i lite lättsaltat vatten i en kastrull vid sidan om.
5. Sila av vattnet från potatis och palsternackor med hjälp av en sil. Tillsätt ½ dl grädde och 2 msk smör i kastrullen och låt det bli varmt. Pressa ner potatisen och palsternackorna med hjälp av en potatispress eller använd en potatisstomp. Blanda runt tills du har en jämn och fin puré. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera spättafiléerna med puré, haricots verts och citronklyftor.
Recept och foto: Mari Bergman
Näringsberäkning
Kcal: 602
Prot: 41,6
Fett: 18,9
Kolh: 60,8
C- vit: 37 m
2. Blanda 1 dl mjöl, 1 dl ströbröd, ½ kruka hackad dill och rivet skal från 1 citron (endast det gula annars blir det beskt), 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar på en tallrik.
3. Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen och stek dem på medelvärme i lite olja och en klick smör.
4. Tina 250 gram haricots verts i en sil nedsänkt i potatiskastrullen eller i lite lättsaltat vatten i en kastrull vid sidan om.
5. Sila av vattnet från potatis och palsternackor med hjälp av en sil. Tillsätt ½ dl grädde och 2 msk smör i kastrullen och låt det bli varmt. Pressa ner potatisen och palsternackorna med hjälp av en potatispress eller använd en potatisstomp. Blanda runt tills du har en jämn och fin puré. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera spättafiléerna med puré, haricots verts och citronklyftor.
Recept och foto: Mari Bergman
Näringsberäkning
Kcal: 602
Prot: 41,6
Fett: 18,9
Kolh: 60,8
C- vit: 37 m
Visningar: 556
Inlagt 2014-01-04 09:54:20