Receptbeskrivning
Chili con carne LCHF
Ingredienser
för
1 st röd chilifrukt
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
600 g nötfärs
3 msk smör
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 st burkar hela tomater
1 msk färskpressad lime
salt
peppar
grönsallad
2 dl crème fraiche
200 g fetaost
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
600 g nötfärs
3 msk smör
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 st burkar hela tomater
1 msk färskpressad lime
salt
peppar
grönsallad
2 dl crème fraiche
200 g fetaost
Beskrivning
1. Kärna ur chilifrukten och hacka den.
2. Hacka lök och vitlök.
3. Bryn köttfärs i omgångar i smör.
4. Lägg över i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter.
5. Tillsätt vitlök och chili och fräs ytterligare en stund.
6. Tillsätt de torkade kryddorna och fräs under omrörning.
7. Lägg över lök- och kryddblandningen i köttgrytan.
8. Mixa de hela tomaterna och tillsätt dem tillsammans med lime.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Servera med sallad, crème fraiche och smulad eller tärnad fetaost.
2. Hacka lök och vitlök.
3. Bryn köttfärs i omgångar i smör.
4. Lägg över i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter.
5. Tillsätt vitlök och chili och fräs ytterligare en stund.
6. Tillsätt de torkade kryddorna och fräs under omrörning.
7. Lägg över lök- och kryddblandningen i köttgrytan.
8. Mixa de hela tomaterna och tillsätt dem tillsammans med lime.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Servera med sallad, crème fraiche och smulad eller tärnad fetaost.
Visningar: 1034
Inlagt 2014-01-04 10:59:52

