Receptbeskrivning

Gunillas lasagne

Ingredienser för
16 st lasagneplattor
bechamelsås:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
bolognesesås:
300 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 st lök, gul
1 st morot
20 g rotselleri
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör
2 dl köttbuljong
1 msk oregano
1 krm timjan
salt och peppar
2 msk tomatpuré
till gratinering
1 dl ost, riven


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull. Ta av från värmen och blanda ner vetemjölet. Vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget. Vispa hela tiden.Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
2. Bolognesesås: Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun. Späd med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Varva köttfärssås, bechamelsås och lasagneplattor. Avsluta med béchamelsåsen.Strö över ost och grädda i 45- 50 minuter.

Visningar: 620
Inlagt 2014-01-04 22:17:21