Receptbeskrivning
Leilas pasta med bacon
Ingredienser
för
1 kg körsbärstomater, på kvist
4 vitlök
olivolja
2 tsk honung
2 msk smör
1 msk vinäger
svartpeppar, från kvarn, efter smak
flingsalt, efter smak
2 bacon
1 pasta, bucatini no. 9
1 kruka basilika, färsk
2 buffelmozzarella
1 parmesan, färsk
4 vitlök
olivolja
2 tsk honung
2 msk smör
1 msk vinäger
svartpeppar, från kvarn, efter smak
flingsalt, efter smak
2 bacon
1 pasta, bucatini no. 9
1 kruka basilika, färsk
2 buffelmozzarella
1 parmesan, färsk
Beskrivning
1. Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt.
2. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull.
3. Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.
4. Tillsätt smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarn.
5. Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.
6. Skiva och knaperstek baconet.
7. Koka pastan a dente.
8. Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.
9. Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.
10. Servera genast!
2. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull.
3. Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.
4. Tillsätt smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarn.
5. Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.
6. Skiva och knaperstek baconet.
7. Koka pastan a dente.
8. Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.
9. Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.
10. Servera genast!
Visningar: 3019
Inlagt 2014-01-04 23:35:15