Receptbeskrivning
Chokladmousse
Ingredienser
för
100 g mörk choklad 70%
3 st ägg
200 g vispgrädde
2 msk socker
3 st ägg
200 g vispgrädde
2 msk socker
Beskrivning
7 små glas eller koppar
1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Vispa äggulorna med 1 msk socker till en ljusgul pösig smet.
3. Vispa grädden till en ganska fast konsistens.
4. Vispa äggvitorna till löst skum, tillsätt 1 msk socker. Fortsätt att vispa till dess att skummet är fast, men inte så länge att vitorna blir gryniga.
5. Blanda den smälta chokladen med äggulorna och hälften av grädden.
6. Vänd försiktigt ner äggvitan och resten av grädden och blanda försiktigt.
7. Häll upp i små glas eller koppar
8. Ställ i kylen i minst en timme men helst en hel dag.
Orginalrecept: Stefan Boczor
Foto: Jurek Holzer
1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Vispa äggulorna med 1 msk socker till en ljusgul pösig smet.
3. Vispa grädden till en ganska fast konsistens.
4. Vispa äggvitorna till löst skum, tillsätt 1 msk socker. Fortsätt att vispa till dess att skummet är fast, men inte så länge att vitorna blir gryniga.
5. Blanda den smälta chokladen med äggulorna och hälften av grädden.
6. Vänd försiktigt ner äggvitan och resten av grädden och blanda försiktigt.
7. Häll upp i små glas eller koppar
8. Ställ i kylen i minst en timme men helst en hel dag.
Orginalrecept: Stefan Boczor
Foto: Jurek Holzer
Visningar: 209
Inlagt 2014-01-05 00:05:46






30 min