Receptbeskrivning

Fisk à la madame junod

Ingredienser för
600 g sejfilé alt. annan vit fisk
3 dl vispgrädde
1.5 tsk herbamare eller örtsalt


  35 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatisen och koka den eller sätt igång riskoket.
3. Smörj en långpanna med margarin.
4. Fryst fisk: Du kan lägga ner ett helt fryst fiskblock i en liten ugnssäker panna, eller skära blocket i skivor och lägga ut i en vidare långpanna. Då blir fisken fortare färdig.
Färsk fisk: Bredd ut filéerna i långpannan.
5. Strö örtsaltet över fisken och häll grädden på fisken och på sidan om.
6. Ugnsstek fryst fisk i 20–30 minuter, tills gräddtäcket är gyllengult och fisken är varm och vit rakt igenom. Tiden varierar beroende på om du skivat fiskblocket eller inte.
Färsk fisk går fortare. Den blir klar på 15–20 minuter beroende på hur tjocka filéerna är. Sätt på grillen den sista minuten så att grädden får färg.

Servering: potatis eller ris, kokt broccoli, brysselkål eller sockerärtor.

Visningar: 3796
Inlagt 2014-01-05 15:24:26