Receptbeskrivning
Kantarellrisotto med patanegraskinka, basilika och hyvlad parmesan
Ingredienser
för
400 g torra kantareller rivna i hjämnstora bitar
4 dl kycklingfond
3 dl risottoris
0.5 dl vitt tort vin
0.5 st finhackad charlottenlök
2 msk smör
4 msk fint riven parmesan
saften från 1 citronklyfta
8 patanegraskinka
plockad basilika
hyvlad parmesan
lite stekta kantareller
4 dl kycklingfond
3 dl risottoris
0.5 dl vitt tort vin
0.5 st finhackad charlottenlök
2 msk smör
4 msk fint riven parmesan
saften från 1 citronklyfta
8 patanegraskinka
plockad basilika
hyvlad parmesan
lite stekta kantareller
Beskrivning
1. Förväll kantarellerna i kycklingbuljongen. Spara vätskan och kantarellerna var för sig.
2. Stek kantarellerna gyllene och ställ åt sidan.
3. Fräs charlottenlök och risottoris i en tjockbottnad kastrull.
4. Slå på vinet och låt det koka torrt under omrörning.
5. Tillsätt nu buljongen lite i taget och när riset börjar kännas mjukare tillsätter ni den rivna parmesanen, smöret och citronen lite i taget.
6. Avsluta med att tillsätta de stekta kantarellerna.
7. Lägg nu upp det hela ovanpå skinkskivorna och garnera med några stekta kantareller, lite plockad basilika och hyvlad parmesan.
2. Stek kantarellerna gyllene och ställ åt sidan.
3. Fräs charlottenlök och risottoris i en tjockbottnad kastrull.
4. Slå på vinet och låt det koka torrt under omrörning.
5. Tillsätt nu buljongen lite i taget och när riset börjar kännas mjukare tillsätter ni den rivna parmesanen, smöret och citronen lite i taget.
6. Avsluta med att tillsätta de stekta kantarellerna.
7. Lägg nu upp det hela ovanpå skinkskivorna och garnera med några stekta kantareller, lite plockad basilika och hyvlad parmesan.
Visningar: 596
Inlagt 2014-01-06 02:00:29