Receptbeskrivning

Svampsoppa med bacon

Ingredienser för
250 g svamp kantarell, champinjon, ostronskivling
10 purjolök cm
0.5 frp bacon
7 dl vatten
2 st svamp eller hönsbuljongtärningar
3 msk vetemjöl
2.5 dl matlagningsgrädde
0.5 tsk timjan
1 dl vispgrädde
1 krm peppar
salt


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Rensa svampen och skär den i små bitar om det behövs. Rensa purjolöken och skiva den fint. Skär bacon i små tärningar. Fräs det i eget fett tills det fått färg. Tillsätt svamp och lök och fräs ett par minuter på svag värme tills de mjuknar men inte fått färg. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Sjud under lock i 10 minuter. Rör ut mjölet i några matskedar matlagningsgrädde. Tillsätt resten av grädden i soppan och låt den koka upp. Vispa ner redningen och sjud soppan tills den tjocknar lite. Krydda med timjan, peppar och ev salt. Vispa upp vispgrädden och rör till sist ner den före serveringen. Servera gärna med ett oliv- eller örtkryddat bröd till soppan

Visningar: 417
Inlagt 2014-01-06 12:15:26