Receptbeskrivning
Pulled pork
Ingredienser
för
1 kg fläskkarré i bit (skivor funkar också)
2 st gula lökar
1 st vitlök
1 frp barbecuesås hickory (250 ml)
3 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 st gula lökar
1 st vitlök
1 frp barbecuesås hickory (250 ml)
3 tsk salt
3 krm svartpeppar
Beskrivning
125 grader, ca 5 timmar i ugn
Krydda köttet runt om och lägg det i en gryta som tål ugnsvärme.
Skala och skär lökarna i klyftor, lägg runt om köttet.
Lägg i vitlöksklyftorna hela. Häll på barbecuesåsen.
Sätt på locket och ställ in i nedre delen av ugnen 4-5 timmar, tills köttet är riktigt mört.
Drag isär köttet direkt i grytan med en gaffel så att det blandar sig med såsen.
Till servering:
1-2 portionsbröd per person, eller byt ut mot ris.
1 rödlök finstrimlad
1 burk tomatsalsa
majs
3 dl gräddfil
Jag gjorde halva receptet och serverade ris till. Fungerade jättebra. Räckte till 4 personer.
Om man äter med bröd så går det åt mer "köttröra".
Om man använder lergryta ska den blötläggas först och ställas in i kall ugn.
Krydda köttet runt om och lägg det i en gryta som tål ugnsvärme.
Skala och skär lökarna i klyftor, lägg runt om köttet.
Lägg i vitlöksklyftorna hela. Häll på barbecuesåsen.
Sätt på locket och ställ in i nedre delen av ugnen 4-5 timmar, tills köttet är riktigt mört.
Drag isär köttet direkt i grytan med en gaffel så att det blandar sig med såsen.
Till servering:
1-2 portionsbröd per person, eller byt ut mot ris.
1 rödlök finstrimlad
1 burk tomatsalsa
majs
3 dl gräddfil
Jag gjorde halva receptet och serverade ris till. Fungerade jättebra. Räckte till 4 personer.
Om man äter med bröd så går det åt mer "köttröra".
Om man använder lergryta ska den blötläggas först och ställas in i kall ugn.
Visningar: 493
Inlagt 2014-01-06 12:23:05

