Receptbeskrivning
Färskpotatissallad med mycket lök och kapris
M. E. via Tasteline.com
Ingredienser
för
1 msk dijonsenap
peppar
salt
1 dl buljong
1 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
3 msk kapris
1 st gul lök(ar)
1 knippe persilja
1 st purjolök(ar)
1 kg färskpotatis(ar)
2 tsk dragon
peppar
salt
1 dl buljong
1 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
3 msk kapris
1 st gul lök(ar)
1 knippe persilja
1 st purjolök(ar)
1 kg färskpotatis(ar)
2 tsk dragon
Beskrivning
1. Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Förebered under tiden dressingen.
2. Finhacka den gula löken, och strimla purjolöken fint. Blanda dressingen i en stor skål. Börja med vinäger, citronsaft, dijonsenap, dragon, salt och peppar. Vispa därefter i olivoljan i en tunn stråle, och sist buljongen. Hönsbuljong ger dressingen en fyllig smak, men det går också bra med grönsaksbuljong. Blanda sist i den finhackade gula löken.
3. Skär potatisen (som fortfarande bör vara varm) i ganska stora bitar och vänd försiktigt ned dem i dressingen.
4. Tillsätt slutligen den strimlade purjolöken, kaprisen och den hackade persiljan och blanda försiktigt. Servera gärna salladen när den fortfarande är lite ljummen.
2. Finhacka den gula löken, och strimla purjolöken fint. Blanda dressingen i en stor skål. Börja med vinäger, citronsaft, dijonsenap, dragon, salt och peppar. Vispa därefter i olivoljan i en tunn stråle, och sist buljongen. Hönsbuljong ger dressingen en fyllig smak, men det går också bra med grönsaksbuljong. Blanda sist i den finhackade gula löken.
3. Skär potatisen (som fortfarande bör vara varm) i ganska stora bitar och vänd försiktigt ned dem i dressingen.
4. Tillsätt slutligen den strimlade purjolöken, kaprisen och den hackade persiljan och blanda försiktigt. Servera gärna salladen när den fortfarande är lite ljummen.
Visningar: 664
Inlagt 2014-01-12 11:08:53

