Receptbeskrivning

Söndagspasta (m.e.)

Ingredienser för
1 frp bacon
1 st gul lök
1 st paprika
2 st vitlöksklyfta(or)
5 st champinjoner , färska
1 burk crème fraiche , chili och paprika
2 dl matlagningsgrädde
200 g pasta , snäckor


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
En snabb sås som du slänger ihop medans pastavattnet kokar.

Tips: om man inte hittar smaksatt crème fraiche kan den säker ersättas med vanlig crème fraiche blandad med ajvar och chilipulver men det har jag inte testat ännu.

1. Sätt i gång pasta vattnet
2. Hacka löken, tärna paprikan (jag tog en röd för färgens skull) Skiva champagnerna grovt (5-6 st) Hacka vitlöken (2-3 st)
3. Klipp bacon i en stekpanna, tillsätt paprikan efter någon minut och sen löken efter nån minut till.
4. Lägg i pastan i vattnet som borde kokat upp nu
5. Tillsätt championen och strax efter vitlöken. När löken blivit genomskinlig häll i ca en dl grädde och rör runt. Salt och peppra efter smak.
6. När det kokat ihop lite så tillsätt crème fraisen och rör runt så det fördelas jämt i pannan.
7. Kolla pastan som nu borde vara färdig.
8. Smaka av röran och tillsätt ev. mer grädde, om det är förtjockt eller om smaken är för stark. Lägg pastan i såsen och rör runt så all pasta får sås på sig. Servera med riven ost att toppa med.

Serveringsförslag: Servera med riven ost att toppa med.

Visningar: 490
Inlagt 2014-01-06 12:59:04