Receptbeskrivning
Korv stroganoff med en annan knöl (m.e.)
Ingredienser
för
500 g falukorv
2 krm chili explosion
2 krm svartpeppar
2 krm salt
1 msk smör
3 msk ajvar
0.5 frp bacon
1 st gul lök
3 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
0.5 st kålrot
3 krm paprikapulver
2 krm chili explosion
2 krm svartpeppar
2 krm salt
1 msk smör
3 msk ajvar
0.5 frp bacon
1 st gul lök
3 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
0.5 st kålrot
3 krm paprikapulver
Beskrivning
Hade lite kålrot kvar efter ett annat recept och då hittades denna rätt på. Blev jättegott! Använd gärna en korv med hög kötthalt. Kan tänka mig att några bitar lite starkare korv i kan bli riktigt gott, typ en ölkorv eller chorizo.
1. Sätt på vatten, skär kålroten i tärningar, ca 2-3 cm stora. (kålrötter är så olika stora, räkna ca 2 dl hackade bitar per portion) Lägg i vattnet och salta lätt. (kålrot tar ca 15 min. för att bli klar)
2. Klipp baconet i mindre bitar, ca 3 cm stora. Skär korven i fyrkantiga bitar, ca 2-3 cm stora.
3. Fräs bacon och korv i en stekpanna.
4. Hacka löken och tillsätt den i pannan. Om det behövs tillsätt lite smör. Stek till baconet och korv fått lite färg och löken är genomskinlig. Pudra över paprikapulver efter smak.
5. Tillsätt tomatpure (2-3 msk), ajvar (2-3 msk) och grädde (2 dl). Låt småkoka tills dess att kålroten känns mjuk (i kastrullen bredvid). Tillsätt ev. mer grädde om det kokar ihop förmycket.
6. Lägg den kokta kålroten i stekpannan och rör runt. Smaka av tillsätt ev. mer salt och peppar. (ev. lite Chili Explosion (Santa Maria kryddmix) om du vill ha det starkare.
Servera som det är eller med smetana och saltgurka, kanske lite bröd eller en grönsallad.
1. Sätt på vatten, skär kålroten i tärningar, ca 2-3 cm stora. (kålrötter är så olika stora, räkna ca 2 dl hackade bitar per portion) Lägg i vattnet och salta lätt. (kålrot tar ca 15 min. för att bli klar)
2. Klipp baconet i mindre bitar, ca 3 cm stora. Skär korven i fyrkantiga bitar, ca 2-3 cm stora.
3. Fräs bacon och korv i en stekpanna.
4. Hacka löken och tillsätt den i pannan. Om det behövs tillsätt lite smör. Stek till baconet och korv fått lite färg och löken är genomskinlig. Pudra över paprikapulver efter smak.
5. Tillsätt tomatpure (2-3 msk), ajvar (2-3 msk) och grädde (2 dl). Låt småkoka tills dess att kålroten känns mjuk (i kastrullen bredvid). Tillsätt ev. mer grädde om det kokar ihop förmycket.
6. Lägg den kokta kålroten i stekpannan och rör runt. Smaka av tillsätt ev. mer salt och peppar. (ev. lite Chili Explosion (Santa Maria kryddmix) om du vill ha det starkare.
Servera som det är eller med smetana och saltgurka, kanske lite bröd eller en grönsallad.
Visningar: 220
Inlagt 2014-01-06 13:22:32






25 min