Receptbeskrivning

Kycklinggryta med blomkålsris

Ingredienser för
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
smör att steka i
400–600 g kycklingkött
2 dl crème fraiche
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
saft av pressad citron
salt
peppar
1 st blomkålshuvud
gröna salladsblad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hacka löken och pressa vitlöken.
2. Fräs i smör.
3. Skär kycklingköttet i små bitar och lägg i stekpannan.
4. Stek ett par minuter och tillsätt sedan crème fraiche, curry och gurkmeja.
5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
6. Koka upp rikligt med vatten.
7. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet.
8. Koka ett par minuter.
9. Häll av vattnet, salta och peppra.
10. Servera med gröna salladsblad.

Visningar: 937
Inlagt 2014-01-06 19:00:20