Receptbeskrivning
havrelimpor med linfrö
Ingredienser
för
Beskrivning
NÖDVÄNDIGHETER
8 dl havregryn1 liter mjölk100 g smör100 g jäst2 msk sirap1 msk salt1 dl krossat linfröca. 17-18 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
Lägg havregrynen i en bunke och häll hälften av mjölken över.Låt stå och svälla i rumstemperatur en halvtimme.Smula jästen i en assistentskål eller bunke.Smält smöret och blanda med resten av mjölken. Värm till 37°.Rör ut jästen i lite av degspadet och tillsätt sedan resten.Häll i sirap, salt, linfrö och de uppblötta havregrynen. Rör om.Tillsätt mjöl till  en smidig deg.Låt jäsa under bakduk 40 minuter.Dela degen i fyra delar.Forma till limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.Jäs ytterligare 30 minuter under bakduk.Grädda i 200-225° i ca 25-30 min.Låt svalna på galler under bakduk.
8 dl havregryn1 liter mjölk100 g smör100 g jäst2 msk sirap1 msk salt1 dl krossat linfröca. 17-18 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
Lägg havregrynen i en bunke och häll hälften av mjölken över.Låt stå och svälla i rumstemperatur en halvtimme.Smula jästen i en assistentskål eller bunke.Smält smöret och blanda med resten av mjölken. Värm till 37°.Rör ut jästen i lite av degspadet och tillsätt sedan resten.Häll i sirap, salt, linfrö och de uppblötta havregrynen. Rör om.Tillsätt mjöl till  en smidig deg.Låt jäsa under bakduk 40 minuter.Dela degen i fyra delar.Forma till limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.Jäs ytterligare 30 minuter under bakduk.Grädda i 200-225° i ca 25-30 min.Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar: 171
Inlagt 2014-01-07 18:54:34






0 min