Receptbeskrivning
Fluffiga hamburgebröd
Ingredienser
för
Beskrivning
Hamburgebröd 4-6st
25g blå jäst
5dl fingervarmt vatten
1msk rapsolja
1l dinkelmjöl
1tsk salt
2-3msk sesamfrön
Värm vattnet till fingertemperatur, smula i jästen och se till att den löser sig helt. Tillsätt rapsolja och mjöl. Arbeta degen lugnt i 4min. därefter mer kraftfullt i 8min. det går lättast i maskin. Tillsätt salt och knåda degen någon minut till. Låt degen jäsa i sin bunke med handduk i 30min. Dela degen i 4 eller 6 delar som rullas och läggs på plåt med bakplåtspapper. Jäs bröden i 15min. under handduk. Pensla därefter ovansidan med vatten och strö över sesamfrön. Grädda av mitt i ugnen i 250i 10min. Låt bröden svalna under en ren handduk innan de delas.
25g blå jäst
5dl fingervarmt vatten
1msk rapsolja
1l dinkelmjöl
1tsk salt
2-3msk sesamfrön
Värm vattnet till fingertemperatur, smula i jästen och se till att den löser sig helt. Tillsätt rapsolja och mjöl. Arbeta degen lugnt i 4min. därefter mer kraftfullt i 8min. det går lättast i maskin. Tillsätt salt och knåda degen någon minut till. Låt degen jäsa i sin bunke med handduk i 30min. Dela degen i 4 eller 6 delar som rullas och läggs på plåt med bakplåtspapper. Jäs bröden i 15min. under handduk. Pensla därefter ovansidan med vatten och strö över sesamfrön. Grädda av mitt i ugnen i 250i 10min. Låt bröden svalna under en ren handduk innan de delas.
Visningar: 166
Inlagt 2014-01-09 13:35:03






30 min