Receptbeskrivning
Knapriga frökex med parmesan
Ingredienser
för
1 dl linfrö
1 dl vatten
1 dl svarta sesamfrön
flingsalt
1 dl vatten
1 dl svarta sesamfrön
flingsalt
Beskrivning
Det blir cirka 20 kex (beroende på hur stora du gör dem)
1. Lägg linfrön i vatten och låt svälla i några timmar. Fröna bildar då en gelé som klibbar ihop kexsmeten.
2. Sätt ugnen på 130 grader. Blanda linfrön med svarta sesamfrön, äggvita och färskriven parmesan.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut matskedsstora klickar på bakplåtspappret till riktigt tunna rundlar. Ugnsbaka i 15 minuter och känn sedan på kexen - är de mjuka behöver de någon minut till.
4. LÃ¥t svalna och servera med ostar.
Recept: Linnea Svensson
Foto: Emma Mattsson
1. Lägg linfrön i vatten och låt svälla i några timmar. Fröna bildar då en gelé som klibbar ihop kexsmeten.
2. Sätt ugnen på 130 grader. Blanda linfrön med svarta sesamfrön, äggvita och färskriven parmesan.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut matskedsstora klickar på bakplåtspappret till riktigt tunna rundlar. Ugnsbaka i 15 minuter och känn sedan på kexen - är de mjuka behöver de någon minut till.
4. LÃ¥t svalna och servera med ostar.
Recept: Linnea Svensson
Foto: Emma Mattsson
Visningar: 706
Inlagt 2014-01-10 00:18:56

