Receptbeskrivning
Spaghetti al olio aglio e peperoncino - spaghetti med olivolja, vitlök och peperoncino
Ingredienser
för
500 g spaghetti eller spaghettini
2 st vitlöksklyftor, hela
2 st hela små torkade peperoncino (för extra ”
1 dl olivolja
3 msk finhackad persilja
ev. salt och svartpeppar
2 st vitlöksklyftor, hela
2 st hela små torkade peperoncino (för extra ”
1 dl olivolja
3 msk finhackad persilja
ev. salt och svartpeppar
Beskrivning
1. Krossa vitlöksklyftorna en aning, men se till att hålla dem hela.
2. Värm upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och peperoncino varsamt i oljan utan att de tar färg, cirka 10 minuter. Ta upp peperoncino och vitlöksklyftorna och kasta dem. Se upp för oljestänk.
3. Koka pastan ”al dente” i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av, salta och peppra om det behövs.
4. Servera spaghettin rykande het.
2. Värm upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och peperoncino varsamt i oljan utan att de tar färg, cirka 10 minuter. Ta upp peperoncino och vitlöksklyftorna och kasta dem. Se upp för oljestänk.
3. Koka pastan ”al dente” i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av, salta och peppra om det behövs.
4. Servera spaghettin rykande het.
Visningar: 470
Inlagt 2014-01-10 05:44:34

