Receptbeskrivning
Marockansk rotfruktsgryta
Ingredienser
för
1
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 dl tomatpuré
2 tsk mald spiskummin
1 tsk sambal oelek
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kikärter (410 g)
2 dl matyoghurt
60 g surdegsbröd per person
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 dl tomatpuré
2 tsk mald spiskummin
1 tsk sambal oelek
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kikärter (410 g)
2 dl matyoghurt
60 g surdegsbröd per person
Beskrivning
1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.
2. Fräs grönsaker och vitlök i oljan i en stor kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och sambal och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka under lock ca 10 min.
3. Häll av kikärterna och spola dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 5 min.
4. Servera grytan med matyoghurt och bröd.
2. Fräs grönsaker och vitlök i oljan i en stor kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och sambal och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka under lock ca 10 min.
3. Häll av kikärterna och spola dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 5 min.
4. Servera grytan med matyoghurt och bröd.
Visningar: 500
Inlagt 2014-01-10 15:58:05