Receptbeskrivning
Skånsk kalops
Maiky Kost via Recept.nu
Ingredienser
för
800 g högrev
2 msk smör
4 st morötter
2 st gula lökar
3 msk vetemjöl
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
5 dl oxbuljong
salt och malen vitpeppar
2 msk smör
4 st morötter
2 st gula lökar
3 msk vetemjöl
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
5 dl oxbuljong
salt och malen vitpeppar
Beskrivning
1. Skär köttet i 2 x 2 cm tärningar. Bryn dem i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg över dem tillsammans med kryddor i grytan. Strö på vetemjölet och vänd ner det.
2. Häll på buljongen, koka upp och lägg på lock. Sjud på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme. Krydda med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas.
3. Hetta upp rätten före servering. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
2. Häll på buljongen, koka upp och lägg på lock. Sjud på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme. Krydda med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas.
3. Hetta upp rätten före servering. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Visningar: 710
Inlagt 2012-03-05 22:38:53

