Receptbeskrivning

Pilgrimsmusslor med rostad vitlök och äppelchutney

Ingredienser för
12 st pilgrimsmusslor (ej trålade)
rostad vitlök
4 vitlök hela
1 dl grädde
2 msk soja japansk
4 msk creme fraiche
50 g smör
citron
Äppelchutney
3 st gul lök
1 st grönt äpple
3 msk honung
1 st chili
2 st lime (skalet)
3 msk vitvinsvinäger


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Rätten är lagom som förrätt.

1. Ugnsrosta de hela vitlökarna med skal tills de är mjuka i 200grader, ca 30min. Låt kallna, tryck ut innehållet.
2. Koka ihop grädde och soja. Tillsätt vitlök, creme fraiche och smör. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och lite färskpressad citron.
3. Skala och hacka löken och äpplet. Sjud med honung ca 10min.
4. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Låt sjuda med i 2min.
5. Skrubba lime, riv ner skalet i pannan och sjud 1min. Smaka av med vinäger och salt.
6. Stek färska eller tinade frysta pilgrimsmusslor hastigt i smör på hög värme. Helst ska de vara heta på utsidan och varma inuti, men inte helt genomstekta. Salta och peppra.
7. Servera!

Recept från magasinet Hunger#2-2013.

Visningar: 655
Inlagt 2014-01-10 20:37:15