Receptbeskrivning

Rotfruktsgratäng med ekologisk falukorv

Ingredienser för
500 g potatis
2 st palsternackor
2 st morötter
1 st purjolök, det vita
2 dl riven ost (gratäng)
2 tsk torkad timjan
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
flingsalt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
1 st falukorv med hög kötthalt, ca 600 g
0.5 isbergssallad
smör till stekning


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala palsternacka och morot.
3. Skär i 1 cm breda slantar.
4. Skiva potatisen tunnare, ca 4-5 millimeter. Jag tycker inte den behöver skalas.
5. Strimla purjolöken.
6. Blanda alla grönsaker, potatis, riven ost samt timjan i en ugnssäker form.
7. Blanda mjölk, grädde, flingsalt och peppar och häll blandningen över grönsakerna.
8. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
9. Skär korven i skivor.
10. Hetta upp en panna med smör och stek korvskivorna gyllene några minuter på varje sida.
11. Skölj och arrangera salladen i en skål.
12. Servera!

Visningar: 624
Inlagt 2014-01-12 11:20:26