Receptbeskrivning
Chicken nuggets med syrlig kokossås och grönsaksstavar
Ingredienser
för
700 g kycklingfilé(er)
salt och svartpeppar
1 st ägg
50 g cashewnötter
1 dl ströbröd
olivolja
1 kokosmjölk
1 st vitlöksklyfta(or)
0.5 tsk röd currypasta eller sambal oelek
2 tsk honung
0.5 msk japansk soja
0.5 st limefrukt(er)
1 salt
4 prt ris
0.75 st paprika
0.5 st gurka
salt och svartpeppar
1 st ägg
50 g cashewnötter
1 dl ströbröd
olivolja
1 kokosmjölk
1 st vitlöksklyfta(or)
0.5 tsk röd currypasta eller sambal oelek
2 tsk honung
0.5 msk japansk soja
0.5 st limefrukt(er)
1 salt
4 prt ris
0.75 st paprika
0.5 st gurka
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Sås: Skala och finhacka vitlöken. Häll kokosmjölken i en kastrull och tillsätt vitlök, currypasta/ sambal oelek, honung och soja. Låt såsen stå och småkoka till servering.
3. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
4. Chicken nuggets: Smörj en ugnsplåt med lite olivolja.
5. Mixa eller grovhacka cashewnötterna och blanda dem med ströbröd i en djup tallrik. Knäck ägget i en annan djup tallrik. Skär kycklingen i mindre bitar om du har hela kycklingbröst. Salta och peppra.
6. Doppa kycklingbitarna först i ägget och sedan i nöt och ströbrödsblandningen. Lägg alla kycklingbitar på plåten och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen tills kycklingbitarna har fått en fin gyllenbrun färg och är genomstekta, ca 15- 20 min.
7. Tillbehör: Skala morötterna och skölj gurkan och paprikan. Skär grönsakerna i stavar och lägg upp på ett fat.
8. Sås: Smaka av såsen med pressad limesaft och en nypa salt. Servera chicken nuggets med kokossås, grönsaksstavar och ris.
772 kcal
50 g protein
32 g fett
67 g kolhydrater
Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd
2. Sås: Skala och finhacka vitlöken. Häll kokosmjölken i en kastrull och tillsätt vitlök, currypasta/ sambal oelek, honung och soja. Låt såsen stå och småkoka till servering.
3. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
4. Chicken nuggets: Smörj en ugnsplåt med lite olivolja.
5. Mixa eller grovhacka cashewnötterna och blanda dem med ströbröd i en djup tallrik. Knäck ägget i en annan djup tallrik. Skär kycklingen i mindre bitar om du har hela kycklingbröst. Salta och peppra.
6. Doppa kycklingbitarna först i ägget och sedan i nöt och ströbrödsblandningen. Lägg alla kycklingbitar på plåten och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen tills kycklingbitarna har fått en fin gyllenbrun färg och är genomstekta, ca 15- 20 min.
7. Tillbehör: Skala morötterna och skölj gurkan och paprikan. Skär grönsakerna i stavar och lägg upp på ett fat.
8. Sås: Smaka av såsen med pressad limesaft och en nypa salt. Servera chicken nuggets med kokossås, grönsaksstavar och ris.
772 kcal
50 g protein
32 g fett
67 g kolhydrater
Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd
Visningar: 503
Inlagt 2014-01-12 13:42:37

