Receptbeskrivning
Ingredienser
för
2 msk kärnfria russin
4 msk brun rom
4 äggulor
3 msk strösocker
1 krm salt
5 dl mjölk
1 krm vaniljsocker
2 dl vetemjöl
5 äggvitor
4 msk smält smör
florsocker
4 msk brun rom
4 äggulor
3 msk strösocker
1 krm salt
5 dl mjölk
1 krm vaniljsocker
2 dl vetemjöl
5 äggvitor
4 msk smält smör
florsocker
Beskrivning
1. Pannkakssmet: Låt russinen marinera i rom ca 30 minuter. Vispa äggulor, socker och salt pösigt. Rör ner mjölk, vaniljsocker och vetemjöl. Rör smeten slät. Rör ner russinen och rommen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner smeten i två omgångar. Rör inte mer än att allt precis blir blandat.
2. Värm 1 msk smör på svag värme. Häll i hälften av smeten. Grädda ca 4 minuter. Vänd pannkakan med hjälp av ett fat. Lägg i 1 msk smör i pannan och stek den andra sidan ca 4 minuter. Dela i bitar och flytta över dem till ett fat.
3. Grädda den andra pannkakan på samma sätt. Dela den i bitar och lägg de andra pannkaksbitarna ovanpå. Hetta upp alltsammans. Lägg upp bitarna på ett varmt fat. Pudra över florsocker.
2. Värm 1 msk smör på svag värme. Häll i hälften av smeten. Grädda ca 4 minuter. Vänd pannkakan med hjälp av ett fat. Lägg i 1 msk smör i pannan och stek den andra sidan ca 4 minuter. Dela i bitar och flytta över dem till ett fat.
3. Grädda den andra pannkakan på samma sätt. Dela den i bitar och lägg de andra pannkaksbitarna ovanpå. Hetta upp alltsammans. Lägg upp bitarna på ett varmt fat. Pudra över florsocker.
Visningar: 146
Inlagt 2014-01-12 16:25:02





.jpg)
0 min