Receptbeskrivning
Kycklingsatay
Ingredienser
för
500 g kycklinglår
4 tsk honung
4 msk soya
1 tsk koriander, malen
1 tsk gurkmeja
2 tsk sesamolja
0.5 tsk chilipulver
8 st grillspett
1 st gul lök(ar) liten finhackad
4 tsk olja
1.25 dl jordnötssmör
jordnötter hackade
40 ml soya
1.25 dl kokosgrädde
3 msk sweet chilisås
4 tsk honung
4 msk soya
1 tsk koriander, malen
1 tsk gurkmeja
2 tsk sesamolja
0.5 tsk chilipulver
8 st grillspett
1 st gul lök(ar) liten finhackad
4 tsk olja
1.25 dl jordnötssmör
jordnötter hackade
40 ml soya
1.25 dl kokosgrädde
3 msk sweet chilisås
Beskrivning
1. Skär kycklinglåren i delar på längden. Tag en grund skål, som inte är av metall, och lägg i honung, sojan, sesamolja, koriander, gurkmeja och chilipulver.
2. Trä kycklingbitarna på blötlagda grillspett på längden och lägg kycklingspetten i marinaden. Täck över formen och ställ i kylskåp i minst två timmar.
3. Gör snabb sataysås så här:
Koka den finhackade löken i oljan tills löken är mjuk. Rör därefter ner jordnötsmör, hackade jordnötter, sojan, tjock kokosmjölk, s.k. coconut cream, och sweet chili. Koka såsen sakta tills den är slät och genomvarm.
4. Lägg de marinerade spetten på en uppvärmd grill och stek i 5-7 minuter. Vänd spetten då och då och ös flitigt med marinaden. Serveras med sataysåsen. Ger åtta grillspett.
2. Trä kycklingbitarna på blötlagda grillspett på längden och lägg kycklingspetten i marinaden. Täck över formen och ställ i kylskåp i minst två timmar.
3. Gör snabb sataysås så här:
Koka den finhackade löken i oljan tills löken är mjuk. Rör därefter ner jordnötsmör, hackade jordnötter, sojan, tjock kokosmjölk, s.k. coconut cream, och sweet chili. Koka såsen sakta tills den är slät och genomvarm.
4. Lägg de marinerade spetten på en uppvärmd grill och stek i 5-7 minuter. Vänd spetten då och då och ös flitigt med marinaden. Serveras med sataysåsen. Ger åtta grillspett.
Visningar: 459
Inlagt 2014-01-13 19:42:11

