Receptbeskrivning
Gulaschsoppa
Ingredienser
för
1 kg nötkött i tärningar
2 l liter vatten/buljong
smör/olivolja att bryna i, ister om du är u
2 st gula lökar, ca 100 g
3–4 vitlöksklyftor
300 g paprika, gärna i olika färger, ca 300 g
1–2 tsk sambal oelek
1 msk paprikapulver
1–2 tsk kumminfrön
2 msk tomatpuré efter smak
hackad persilja, jag tar mycket
rivet citronskal
crème fraiche
2 l liter vatten/buljong
smör/olivolja att bryna i, ister om du är u
2 st gula lökar, ca 100 g
3–4 vitlöksklyftor
300 g paprika, gärna i olika färger, ca 300 g
1–2 tsk sambal oelek
1 msk paprikapulver
1–2 tsk kumminfrön
2 msk tomatpuré efter smak
hackad persilja, jag tar mycket
rivet citronskal
crème fraiche
Beskrivning
1. Bryn köttet lite snabbt i omgångar, lägg över i en gryta och späd med vatten/buljong.
2. Tillsätt finhackad lök och kryddor.
3. Låt småkoka under lock tills köttet är riktigt mört och löken försvunnit.
4. Det tar minst tre timmar.
5. Mot slutet lägger du i paprika skuren i strimlor och hackad persilja.
6. Krydda med tomatpuré.
7. Smaka av med rivet citronskal, om du vill, och eventuellt med mer kryddor.
8. Servera rykande het med en klick crème fraiche och lite hackad persilja.
2. Tillsätt finhackad lök och kryddor.
3. Låt småkoka under lock tills köttet är riktigt mört och löken försvunnit.
4. Det tar minst tre timmar.
5. Mot slutet lägger du i paprika skuren i strimlor och hackad persilja.
6. Krydda med tomatpuré.
7. Smaka av med rivet citronskal, om du vill, och eventuellt med mer kryddor.
8. Servera rykande het med en klick crème fraiche och lite hackad persilja.
Visningar: 515
Inlagt 2014-01-14 06:41:06

