Receptbeskrivning
Hjortstek med vinbärssås 6 port.
Ingredienser
för
Beskrivning
1 kg hjortstek
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
SÃ…S:
4 dl steksky+köttbuljong
1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 tsk soja
2 tsk arrowrot
2 msk smör
Lägg köttet i en ugnssäker form och stick i en kött termometer
Salta och peppra.
Stek kött i 125 gr till innertemperaturen är 60-70grader.
Ta ut och låt det vila inlindat i folie ca 15 min.
Vispa ur formen med buljong och sila i en kastrull.
Tillsätt vinbärssaft och soja.
LÃ¥t skyn koka upp.
Vispa i arrowroten utrört i lite kallt vatten.
Låt såsen få ett uppkok men inte mer.
Vispa i smöret i klickar.
Skär köttet i skivor.
Servera med såsen, potatisgratängoch bönor.
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
SÃ…S:
4 dl steksky+köttbuljong
1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 tsk soja
2 tsk arrowrot
2 msk smör
Lägg köttet i en ugnssäker form och stick i en kött termometer
Salta och peppra.
Stek kött i 125 gr till innertemperaturen är 60-70grader.
Ta ut och låt det vila inlindat i folie ca 15 min.
Vispa ur formen med buljong och sila i en kastrull.
Tillsätt vinbärssaft och soja.
LÃ¥t skyn koka upp.
Vispa i arrowroten utrört i lite kallt vatten.
Låt såsen få ett uppkok men inte mer.
Vispa i smöret i klickar.
Skär köttet i skivor.
Servera med såsen, potatisgratängoch bönor.
Visningar: 636
Inlagt 2014-01-14 21:12:14

