Receptbeskrivning
Flygande jakob med kokosmjölk, blomkål och cashewnötter
Ingredienser
för
500 g kycklinglårfilé
1 st blomkål (à ca 500 g)
2 st vitlöksklyftor, rostade
2 st bananer
0.5 msk curry
3 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk mango chutney
1 msk färskpressad limejuice
1 dl rostade cashewnötter
1 msk olja
1 tsk salt
limeklyftor till servering
basmatiris till servering
1 st blomkål (à ca 500 g)
2 st vitlöksklyftor, rostade
2 st bananer
0.5 msk curry
3 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk mango chutney
1 msk färskpressad limejuice
1 dl rostade cashewnötter
1 msk olja
1 tsk salt
limeklyftor till servering
basmatiris till servering
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Putsa och skär kycklingen i strimlor. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva bananerna.
Bryn kycklingen i olja i en stor stekpanna/gryta 3–4 minuter. Krydda med salt. Tillsätt blomkål, vitlök, curry och tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter. Häll på kokosmjölken och låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, bananer och limejuice.
Häll över kyckling och sås i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Strö över nötter. Servera med limeklyftor och basmatiris.
Putsa och skär kycklingen i strimlor. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva bananerna.
Bryn kycklingen i olja i en stor stekpanna/gryta 3–4 minuter. Krydda med salt. Tillsätt blomkål, vitlök, curry och tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter. Häll på kokosmjölken och låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, bananer och limejuice.
Häll över kyckling och sås i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Strö över nötter. Servera med limeklyftor och basmatiris.
Visningar: 762
Inlagt 2014-01-15 22:49:42

