Receptbeskrivning

Brownie cookies & pedant cream cheese-frosting

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Brownie cookies & peanut cream cheese-frosting 30st

350g mörka chokladminiknappar
40g smör
fröna från en vaniljstång
2st ägg
150g socker
50g vetemjöl
0,5tsk bakpulver
1tsk kaffeextrakt

Värm ugnen till 175°, blanda 200g av chokladen med smöret i en skål. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Blanda ner vaniljfrön, ägg och socker i en skål. Vispa i ca 8min. eller tills det fått en fluffig konsistens. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Rör till sist ned starkt kallt kaffe, chokladsmöret och resten av chokladknapparna. Blanda allt väl. Låt skålen stå på köksbänken minst 10min. så att smeten tjocknar en aning. Fördela 1msk smet per kaka på en ugnsplåt och grädda i ca 10min. Låt svalna helt innan du toppar med frostingen. Fördela ca 1msk frosting på varje kaka och lägg en kaka ovanpå.

Peanut creamcheese-frosting
200g smör
4dl florsocker
200g philadelphiaost
1msk citronsaft
100g jordnötssmör

Vispa smöret till silkesmjuk och fluffig konsistens. Tillsätt florsocker, philadelphiaost och citronsaft. Vispa glasyren fluffig, tillsätt jordnötssmöret.

Visningar: 160
Inlagt 2014-01-16 19:28:54