Receptbeskrivning
Tomatsoppa
Ingredienser
för
0.5 st gul lök, finhackad
2 msk olivolja
4 st tomater, stora
1 krossade tomater med basilikasmak, (500 g)
0.5 st basilikablad, kruka
5 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
2 tsk råsocker
1 krm svartpeppar, nymald
1 st vitlök
2 msk olivolja
4 st tomater, stora
1 krossade tomater med basilikasmak, (500 g)
0.5 st basilikablad, kruka
5 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
2 tsk råsocker
1 krm svartpeppar, nymald
1 st vitlök
Beskrivning
1. Fräs lök i olivolja i en gryta. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 1 minut. Dra av skalet, dela dem mitt itu.
2. Mixa tomater, lök och basilika i en mixer till slät puré. Koka upp mixen tillsammans med krossade tomater. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna. Smaka av med salt, råsocker och peppar. Låt koka ca 5 min. Servera med fullkornsgrissini.
2. Mixa tomater, lök och basilika i en mixer till slät puré. Koka upp mixen tillsammans med krossade tomater. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna. Smaka av med salt, råsocker och peppar. Låt koka ca 5 min. Servera med fullkornsgrissini.
Visningar: 589
Inlagt 2014-01-16 20:09:57

