Receptbeskrivning

Mustig fiskgryta med musslor och räkor

Ingredienser för
400 g torskfilé
1 blåmusslor
2 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong
300 g räkor med skal
1 st purjolök
1 st gul lök
1 msk smör
1 vitlök
1 tsk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk torkad basilika
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 g saffran (1 paket)
2 tsk persilja, finhackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tina fisken till hälften om du använder djupfryst. Skär den i sneda skivor. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet. Koka musslorna i vin 4 minuter under lock. Släng musslor som inte öppnat sig. Sila av spadet och spara det.
2. Skala räkorna och lägg skalen i fiskbuljongen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter under lock. Sila av buljongen och spara den. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken. Smält smöret och fräs löken ett par minuter tills den är glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt och basilika.
3. Tillsätt musselspad och räkbuljong. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche och saffran. Sjud i 15 minuter. Lägg i fisken och sjud i ytterligare 7 minuter. Lägg i räkor och musslor. Hetta upp, strö över persilja och servera genast.

Visningar: 389
Inlagt 2014-01-16 23:46:01