Receptbeskrivning

Krispiga curry kycklingvingar

Ingredienser för
1 kg kycklingvingar
2 tsk curry
0.5 tsk salt
1 tsk chili
2 tsk majsstärkelse
2 tsk potatismjöl
1 st ägg
1 l rapsolja för fritering


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Om du köper frysta kycklingvingar låter du dom tina i kylskåpet i 24 timmar. Det brukar vara ungefär 12 vingar på 1 kilo

1. Dela på vingen i två delar, mitt på leden om du kan. Torka dom torra med hushållspapper.

2. Placera kyklingen i en större skål och blanda ner övriga ingredienser. Vispa ihop ägget innan du blandar ner det med kycklingen.

3. Blanda allting ordentligt och täck skålen med plastfilm. Låt stå 3-4 timmar eller över natten i kylskåp. Ta ut en timme innan du ska fritera dom

4. Hetta upp oljan till 180 grader i en större kastrull. Ha en lock i närheten så du kan kväva eventuell brand. Använd ALDRIG vatten för att släcka en oljebrand!!!

5. Lägg ner dom större bitarna först och sänk värmen litegrann. Låt dom koka i 3 minuter. Lägg sedan ner dom mindre bitara och låt dom koka ytterligare 7 minuter. Totalt 10 minuter. Ha kolla på oljan och temperaturen, bör inte gå under 120 grader. Beroende på mängden olja kan du behöva vända på en del bitar men försök att undvika att röra runt för mycket.

5. Ta upp dom med en hålslev och låt dom svalna några minuter på ett galler med hushållspapper under.

6. Ät dom som dom är eller med en blue cheese dipp

Du kan spara oljan som blir över om du kör den genom ett kaffefilter och förvarar den svalt. På bilden är det två olika typer av vingar, dom närmaste är dom som detta recept gäller för.

Orginal: http://lengskitchen.blogspot.se/2013/05/crispy-curry-fried-chicken-wings-moms.html

Visningar: 651
Inlagt 2014-01-17 08:31:13