Receptbeskrivning
Souvlaki
Johan Lundström via M F
Ingredienser
för
600 g fläskfilé, fläskkarré eller lammkött
0.5 dl olivolja
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
2 krm grovmald svartpeppar
0.5 tsk chili
0.5 dl olivolja
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
2 krm grovmald svartpeppar
0.5 tsk chili
Salt
Beskrivning
1. Lägg spetten i kallt vatten ca 10 minuter.
2. Putsa och skär köttet i små kuber.
3. Blanda oljan med citronsaft, pressad vitlök, rosmarin, chili och peppar och lägg i köttet.
4. Marinera i kylskåp minst 2 timmar
5. Trä upp köttet tätt på spetten.
6. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugnen ca 8 min runt om. Salta spetten efter smak.
7. Servera med klyftpotatis, sallad och en tsatsiki.
2. Putsa och skär köttet i små kuber.
3. Blanda oljan med citronsaft, pressad vitlök, rosmarin, chili och peppar och lägg i köttet.
4. Marinera i kylskåp minst 2 timmar
5. Trä upp köttet tätt på spetten.
6. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugnen ca 8 min runt om. Salta spetten efter smak.
7. Servera med klyftpotatis, sallad och en tsatsiki.
Visningar: 500
Inlagt 2014-01-17 09:05:13

