Receptbeskrivning
Grissini
Ingredienser
för
25 g jäst
3 dl mjölk
25 g smör rumsvarmt
1 tsk salt
1 tsk socker
3.5 dl durumvetemjöl
3 dl kärnvetemjöl
3 dl mjölk
25 g smör rumsvarmt
1 tsk salt
1 tsk socker
3.5 dl durumvetemjöl
3 dl kärnvetemjöl
Beskrivning
Ca 30 stycken. Du behöver inte ha 2 sorters mjöl utan det går bra med bara en sort.
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Värm mjölken till 37º(fingervarm) och häll lite av den över jästen. Rör om så att jästen löser sig och häll i resten av mjlöken. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1/2 dl av mjölet till utbakningen.
3. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk 30-40 minuter.
4. Tag upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 28-30 små bitar. Rulla dem till ca 30 cm långa längder, lika långa som plåten.
5. Lägg tätt på bakplåtspappersklädda plåtar.
6. Sätt ugnen på 175°.
7. Jäs under bakduk, ca 20 minuter.
8. Pensla med mjölk eller vatten och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, tills de fått en fin färg samt är torra och knapriga.
9. Låt dem kallna på galler utan bakduk
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Värm mjölken till 37º(fingervarm) och häll lite av den över jästen. Rör om så att jästen löser sig och häll i resten av mjlöken. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1/2 dl av mjölet till utbakningen.
3. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk 30-40 minuter.
4. Tag upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 28-30 små bitar. Rulla dem till ca 30 cm långa längder, lika långa som plåten.
5. Lägg tätt på bakplåtspappersklädda plåtar.
6. Sätt ugnen på 175°.
7. Jäs under bakduk, ca 20 minuter.
8. Pensla med mjölk eller vatten och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, tills de fått en fin färg samt är torra och knapriga.
9. Låt dem kallna på galler utan bakduk
Visningar: 188
Inlagt 2014-01-17 09:23:28






45 min