Receptbeskrivning
Tomatsås för pasta
Ingredienser
för
1 dl olivolja
4 burk hela tomater i burk
4 st morötter tärnade
1 st lök(ar) tärnade
2 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 msk flingsalt
2 tsk socker
4 burk hela tomater i burk
4 st morötter tärnade
1 st lök(ar) tärnade
2 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 msk flingsalt
2 tsk socker
Beskrivning
Perfekt sås för pasta, pizza och lasagne, helt vegatrisk. En sats ger ca 7 dl sås.
1. Stek den tärnade löken och morötterna i olivoljan tills löken blivit genomskinlig men inte brun.
2. Tillsätt tomaterna och vitlöken och låt puttra i 30-45 minuter tills den är lite reducerad. Under tiden den kokar kan du mosa tomaterna med en slev.
3. Ta bort grytan från spisen och kör med en stavmixer tills den är helt slät.
4. Salta till smak och ha i socker tills syran från tomaterna är borta
1. Stek den tärnade löken och morötterna i olivoljan tills löken blivit genomskinlig men inte brun.
2. Tillsätt tomaterna och vitlöken och låt puttra i 30-45 minuter tills den är lite reducerad. Under tiden den kokar kan du mosa tomaterna med en slev.
3. Ta bort grytan från spisen och kör med en stavmixer tills den är helt slät.
4. Salta till smak och ha i socker tills syran från tomaterna är borta
Visningar: 153
Inlagt 2014-01-17 13:08:16






60 min