Receptbeskrivning
Stekhussås
Ingredienser
för
1 st gul lök(ar)
2 msk dijonsenap
2 msk oxfond går byta mot buljong tärning
0.5 dl gräddfil kan bytas mot creme fraiche
3 dl grädde kan bytas mot mjälk men behöver då redas av
2 salt anpassa efter smak
2 vitpeppar, malen anpassa efter smak
2 msk dijonsenap
2 msk oxfond går byta mot buljong tärning
0.5 dl gräddfil kan bytas mot creme fraiche
3 dl grädde kan bytas mot mjälk men behöver då redas av
2 salt anpassa efter smak
2 vitpeppar, malen anpassa efter smak
Beskrivning
Måtten är på ett ungefär och är inte exacta testa er fram efter tycke o smak.
Hacka den gula löken och fräs den i lite margarin/smör.
Tillsätt sedan dijonsenap och gelé, fräs en liten stund till och tillsätt sedan fond och grädde.
Smaka av med salt/peppar och tillsätt efter behov mer dijonsenap/gelé.
Låt såsen reducera och precis innan den är klar tillsätt gräddfilen och servera.
Servera gärna till en kotlett eller en grillad biff.
Smaklig måltid.
Hacka den gula löken och fräs den i lite margarin/smör.
Tillsätt sedan dijonsenap och gelé, fräs en liten stund till och tillsätt sedan fond och grädde.
Smaka av med salt/peppar och tillsätt efter behov mer dijonsenap/gelé.
Låt såsen reducera och precis innan den är klar tillsätt gräddfilen och servera.
Servera gärna till en kotlett eller en grillad biff.
Smaklig måltid.
Visningar: 333
Inlagt 2014-01-17 21:50:22






15 min