Receptbeskrivning

Stekhussås

Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
2 msk dijonsenap
2 msk oxfond går byta mot buljong tärning
0.5 dl gräddfil kan bytas mot creme fraiche
3 dl grädde kan bytas mot mjälk men behöver då redas av
2 salt anpassa efter smak
2 vitpeppar, malen anpassa efter smak


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Måtten är på ett ungefär och är inte exacta testa er fram efter tycke o smak.

Hacka den gula löken och fräs den i lite margarin/smör.

Tillsätt sedan dijonsenap och gelé, fräs en liten stund till och tillsätt sedan fond och grädde.

Smaka av med salt/peppar och tillsätt efter behov mer dijonsenap/gelé.

Låt såsen reducera och precis innan den är klar tillsätt gräddfilen och servera.

Servera gärna till en kotlett eller en grillad biff.
Smaklig måltid.

Visningar: 333
Inlagt 2014-01-17 21:50:22