Receptbeskrivning
Ingredienser
för
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50 g valnötter
smör och ströbröd till formen
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50 g valnötter
smör och ströbröd till formen
Beskrivning
1. Leilas banankakaSätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
6. Grädda Leilas banankaka mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
6. Grädda Leilas banankaka mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
Visningar: 1249
Inlagt 2014-01-18 10:31:34






0 min