Receptbeskrivning
Ingredienser
för
1 burk kondenserad mjölk, sötad
150 g valfria bär (t ex körsbär, björnbär, jor
saft från 1,5 apelsin
1 dl socker
1 dl vatten
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
0.5 tsk salt
1 msk kardemumma, nymalen
2.5 dl standardmjölk
2 msk smält smör
1 st ägg
150 g valfria bär (t ex körsbär, björnbär, jor
saft från 1,5 apelsin
1 dl socker
1 dl vatten
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
0.5 tsk salt
1 msk kardemumma, nymalen
2.5 dl standardmjölk
2 msk smält smör
1 st ägg
Beskrivning
1. Dulce de leche Lägg ner burken med kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull och täck ordentligt med vatten.
2. Sjud på svag värme i ca 2-3 timmar. OBS! Det är mycket viktigt att vattnet inte kokar och att burken är täckt med vatten, fyll eventuellt på med mer om det behövs!
3. Det räcker med två timmar om du vill ha dulce de lechen mer rinnande, t ex på glass, flan, i banankaka eller i paj.
4. Ta upp den heta burken, skölj den i kallt vatten och låt den svalna innan du öppnar den med konservöppnare.
5. Apelsinmarinerade bär Koka upp vatten, socker och saften från apelsinen och låt koka samman i ca 3 minuter.
6. Lägg ner bären och ta bort kastrullen från värmen. Låt bären dra i den heta lagen under lock.
7. Häll eventuellt upp allt på burk med lock och förvara i kylskåp tills servering.
8. Pannkakor Blanda de torra ingredienserna till pannkakorna och vispa ner först mjölken, sen smöret och sist ägget. Vispa tills du får en slät smet.
9. Pensla ett plättlagg eller en stekpanna med lite matfett och klicka ut ca ½ dl smet per pannkaka. Använder du dig av en stekpanna kan du breda ut smeten lite så att du får en rund liten pannkaka som är ca fem centimeter i diameter.
10. Grädda på ganska hög värme i ca 2 minuter eller tills du börjar se bubblor i pannkakan.
11. Vänd då på den och grädda ytterligare ca 2 minuter - resultatet blir en relativt hög och lite fluffig mini-pannkaka.
12. Servera de nygräddade pannkakorna med apelsinmarinerade bär och dulce de leche.
2. Sjud på svag värme i ca 2-3 timmar. OBS! Det är mycket viktigt att vattnet inte kokar och att burken är täckt med vatten, fyll eventuellt på med mer om det behövs!
3. Det räcker med två timmar om du vill ha dulce de lechen mer rinnande, t ex på glass, flan, i banankaka eller i paj.
4. Ta upp den heta burken, skölj den i kallt vatten och låt den svalna innan du öppnar den med konservöppnare.
5. Apelsinmarinerade bär Koka upp vatten, socker och saften från apelsinen och låt koka samman i ca 3 minuter.
6. Lägg ner bären och ta bort kastrullen från värmen. Låt bären dra i den heta lagen under lock.
7. Häll eventuellt upp allt på burk med lock och förvara i kylskåp tills servering.
8. Pannkakor Blanda de torra ingredienserna till pannkakorna och vispa ner först mjölken, sen smöret och sist ägget. Vispa tills du får en slät smet.
9. Pensla ett plättlagg eller en stekpanna med lite matfett och klicka ut ca ½ dl smet per pannkaka. Använder du dig av en stekpanna kan du breda ut smeten lite så att du får en rund liten pannkaka som är ca fem centimeter i diameter.
10. Grädda på ganska hög värme i ca 2 minuter eller tills du börjar se bubblor i pannkakan.
11. Vänd då på den och grädda ytterligare ca 2 minuter - resultatet blir en relativt hög och lite fluffig mini-pannkaka.
12. Servera de nygräddade pannkakorna med apelsinmarinerade bär och dulce de leche.
Visningar: 244
Inlagt 2014-01-18 10:31:26





.jpg)
0 min