Receptbeskrivning

Köttfärssoppa

Ingredienser för
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
300 g nötfärs
2 tsk chilipulver
2 tsk fransk senap
3 msk tomatpuré
2 st köttbuljongtärningar
8 dl vatten
4 st potatisar
4 st morötter
1 dl persilja finskuren


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1/2 msk matfett i en rejäl gryta.
2. Värm 1 tsk matfett i en stekpanna och fräs färsen.
3. Blanda ner chilipulver, senap och tomatpuré och häll över blandningen i grytan.
4. Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Låt koka på svag värme.
5. Skala under tiden potatisen, skär i bitar och lägg i grytan. Koka i 15–20 minuter.
6. Skala och skär morötterna i skivor och låt koka med i ca 5 minuter. Blanda ner rejält med persilja och smaka av.

Visningar: 450
Inlagt 2014-01-18 21:31:19