Receptbeskrivning
Färsbiffar i tomatsås
Monica Eld via Recept.nu
Ingredienser
för
600 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
2 vitlöksklyftor
salt och malen svartpeppar
tomatsås:
2 burkar hela tomater
3 dl köttbuljong
salt och malen svartpeppar
2 tsk röd vinäger
1 krm socker
till dekoration:
svarta oliver
färsk mejram
1 gul lök
1 ägg
2 vitlöksklyftor
salt och malen svartpeppar
tomatsås:
2 burkar hela tomater
3 dl köttbuljong
salt och malen svartpeppar
2 tsk röd vinäger
1 krm socker
till dekoration:
svarta oliver
färsk mejram
Beskrivning
1. Tomatsås: Låt tomaterna rinna av och spara spadet. Skär tomaterna i mindre bitar. Koka upp buljong och tomatspad. Krydda med salt, vinäger, socker och peppar. Lägg i tomatbitarna och ställ åt sidan.
2. Köttfärsbiffar: Skala lök och vitlök. Blanda samman nötfärs och ägg i en skål. Pressa ner vitlöken och riv ner löken direkt i färsen. Krydda med salt och malen svartpapper. Rör samman till en slät färs. Forma 8 små biffar med vattensköljda händer.
3. Koka upp såsen och lägg i biffarna. Låt dem sjuda i såsen under lock i ca 10 minuter. Lägg i oliverna och låt dem bli genomvarma. Dekorera med färsk mejram före servering.
2. Köttfärsbiffar: Skala lök och vitlök. Blanda samman nötfärs och ägg i en skål. Pressa ner vitlöken och riv ner löken direkt i färsen. Krydda med salt och malen svartpapper. Rör samman till en slät färs. Forma 8 små biffar med vattensköljda händer.
3. Koka upp såsen och lägg i biffarna. Låt dem sjuda i såsen under lock i ca 10 minuter. Lägg i oliverna och låt dem bli genomvarma. Dekorera med färsk mejram före servering.
Visningar: 721
Inlagt 2014-01-20 18:42:38

