Receptbeskrivning
Rödbetsbourguignon
Ingredienser
för
8 st rödbetor
6 st morötter
3 st lagerblad
2 st timjankvistar
2 msk tomatpure
5 dl buljong
400 g puylinser
10 st skogschampinjoner
4 st scharlottenlök
6 st morötter
3 st lagerblad
2 st timjankvistar
2 msk tomatpure
5 dl buljong
400 g puylinser
10 st skogschampinjoner
4 st scharlottenlök
Beskrivning
1. Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök tills den mjuknar.
2. Tillsätt rödbetor (skalade och klyftade i små klyftor), morötter (skurna i slantar), lagerblad, timjan, salt och peppar. Fräs ytterligare 5min, rör då och då.
3. Rör ner tomatpure, röd vinäger, linser och buljong. Låt sjuda 20 min.
4. Tillsätt svamp och sjud ytterligare 10min.
9. strö över timjan.
Recept från tidningen Hunger#2-2013.
2. Tillsätt rödbetor (skalade och klyftade i små klyftor), morötter (skurna i slantar), lagerblad, timjan, salt och peppar. Fräs ytterligare 5min, rör då och då.
3. Rör ner tomatpure, röd vinäger, linser och buljong. Låt sjuda 20 min.
4. Tillsätt svamp och sjud ytterligare 10min.
9. strö över timjan.
Recept från tidningen Hunger#2-2013.
Visningar: 495
Inlagt 2014-01-19 19:18:44

